Er wordt veel “hufterproof” sterk en stevig (interactief)hondenspeelgoed aangeboden.
Dit stevige, sterke en duurzame speelgoed zou ideaal zijn voor langdurige speelsessies. En onverwoestbaar zijn. Maar klopt dit wel? Wij vinden van niet. Alles kan kapot.
Lees ons blog en denk na over met welke bedoeling jij speelgoed koopt voor jouw hond, hoe wil je hier mee om wilt gaan en voorkom teleurstellingen.
Wij hebben voor het gemak honden in 3 categorieën ingedeeld.
1) De Voorzichtige Speler
Deze hond is zachtaardig en speelt rustig met zijn speelgoed. Hij kauwt en speelt met zorg, waardoor het speelgoed vaak langer meegaat. Voorzichtige spelers genieten vooral van het samen spelen met hun baasje, waarbij ze subtiel hun speelgoed aanpakken of apporteren zonder het te beschadigen. Deze honden houden vaak van zachte knuffels of speeltjes die ze comfortabel kunnen dragen of mee kunnen knuffelen. Soms kunnen ze zich helemaal oprollen tegen een knuffel in hun mand of gebruiken het als "hoofsondersteuning.
Hoewel deze hond voorzichtig is, blijft het belangrijk om toezicht te houden tijdens het spelen en te zorgen voor een gevarieerde speelsessie, zodat hij gestimuleerd en betrokken blijft zonder dat het speelgoed onnodig kapot gaat of te snel slijt.
2) De Sloper
Piepers....... Yes! Jouw hond staat aan! Het moet kapot! Naden worden “los getarnd” en de vulling moet zo snel mogelijk uit de knuffel! De knuffel moet en zal “dood”! Jij baalt enorm! Soms is het kwaad al geschied binnen 5 minuten. Boos ga je terug naar de winkel. Maar is dit wel terecht?
Herken je deze situatie? Dan heb je een sloper!
Vergeet het dan maar, want er gaat geen ene knuffel heel blijven! Hoe sterk het materiaal van de knuffel ook is en hoe stevig het en innovatief de knuffel in elkaar is gezet, hij moet en gaat kapot!
Als je een hond hebt die zijn speelgoed zo stelselmatig sloopt dan kun je er zeker van zijn dat de kans zeer groot is dat hij alles stuk bijt. Dus ook sterk en stevig "hufterproof" speelgoed. Zo'n hond gaat nooit veranderen. Het zit in zijn instinct.
Speelgoed dat niet stuk kan, bestaat helaas niet.
Wij mensen hebben soms de neiging om onze hond als mens te zien en hopen dat hij de knuffels heel laat, er lief mee speelt, ze in zijn mand legt, ermee slaapt en knuffelt. Maar honden ervaren dit anders. Voor veel honden kan zo’n knuffel als een prooi aanvoelen, en dan gaan ze er helemaal op los.
Het is dan of accepteren dat je kadavers als knuffels overhoudt, waar hij af en toe mee speelt of speel samen met je hond. Zo kun jij de grenzen aangeven. Als je merkt dat je hond overprikkeld raakt en begint te slopen, kun je het spel beëindigen en de knuffel op een veilige plek opbergen. Op die manier hebben jullie er de volgende keer ook nog plezier van.
3) De hond die niet wil spelen
Deze hond toont weinig interesse in speelgoed en lijkt niet aangetrokken te worden door spelen, zelfs niet met het meest uitdagende speelgoed.
Dit kan te maken hebben met leeftijd, temperament of eerdere ervaringen. Voor deze hond is het belangrijk om geduldig te zijn en te ontdekken wat hem wél motiveert. Soms kan een andere vorm van interactie, zoals wandelen, trainen of knuffelen, meer in de smaak vallen dan fysiek spelen.
Het is belangrijk om deze hond niet te forceren om te spelen, maar in plaats daarvan te kijken naar wat hij leuk vindt en op die manier samen tijd door te brengen. In sommige gevallen kan langzaam introduceren van interactief speelgoed of samen spelen met de eigenaar toch leiden tot meer interesse in spelactiviteiten.
Sterk stevig innovatief (interactief)speelgoed op onze website:
HuggleHounds
Kong